Styretøjsudmåling

bil2Er det tid til en styretøjsudmåling? Behov for udmåling af styretøjet i din bil kan opstå akut, men er også en del af ganske almindelig vedligehold af din bil, fx i forbindelse med service.

Hos Bosch Car Service Risskov har vi mere end 20 års erfaring med udmåling og sporing af styretøj i alle typer køretøjer. Vi anbefaler, at du får foretaget en styretøjsudmåling minimum en gang om året eller umiddelbart efter en situation, der kan have rykket på hjulindstillingen, fx hvis du har været involveret i et uheld samt ved påkørsel af en kantsten eller et hul i vejen. I de fleste tilfælde vil det være nok med en kontrol af sporingen, hvorudfra vi hurtigt kan vurdere om det er nødvendigt at justere på styretøjet. 

Større sikkerhed, mere køreglæde og bedre økonomi

Korrekt udmåling og sporing af din bils styretøj giver dig bedre sikkerhed på vejen, mere køreglæde og bedre økonomi.

Forkert sporing af styretøjet er en af de største grunde til at dine dæk slides skævt og hurtigere end nødvendigt. Efterhånden som dækkene slides, får de ikke ordentligt fat i vejbanen. Det kan bl.a. gå ud over bremselængden, hvilket gør din kørsel mindre sikker og bilens køreegenskaber forringes betydeligt. Forringede køreegenskaber betyder desuden at bilen har brug for mere brændstof, hvilket du hurtigt vil kunne mærke på økonomien.

Når din bils styretøj er korrekt udmålt kan du føle dig mere sikker på vejen, du forlænger din bils levetid og du slipper for unødige lommesmerter. Du skal aldrig tøve med at kigge forbi hos Bosch Car Service Risskov, hvis du tror en sporing og en styretøjsudmåling er nødvendig. Vi giver dig en fair og professionel vurdering og foretager de nødvendige justeringer, så du kan komme hurtigt og sikkert videre.

Sådan ved du, at det er tid til styretøjsudmåling

bilStyretøjet omfatter bl.a. din hjulindstilling og der skal ikke meget til at gøre den skæv – det kan, som før nævnt, ske ved ifm. uheld, ved påkørsel af kantsten eller hvis du kører i et hul i vejen. Du kan altid kigge forbi vores autoværksted i Risskov ved Århus, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit styretøj trænger til en udmåling.

Men du kan faktisk også selv mærke efter eller holde øje med, om din bil trænger til styretøjsudmåling, og vi anbefaler at du gør det til en vane at være opmærksom på følgende, så du hurtigt kan få din bil på værksted og undgå unødigt slid:

  • Bilen trækker til den ene side, hvis du slipper rattet ved ligeudkørsel.
  • Du kører mod en kantsten og rattet sidder ikke i samme stilling efterfølgende.
  • Du har været involveret i et uheld – gælder også mindre uheld -, som bl.a. er gået ud over hjul eller ophæng.
  • Der er sket ændringer i bilens retningsstabilitet og evne til at selvoprette.
  • Dækkene slides ikke ens på inder- og yderside eller alle fire dæk slides ujævnt.

Er du i tvivl?

Har du et eller flere af ovenstående problemer, eller er du i tvivl om hvorvidt det er tid til en styretøjsudmåling? Du er altid velkommen til at kigge forbi vores værksted på Stokagervej 27 i Risskov lige uden for Århus, hvor vi hurtigt kan foretage en vurdering af din bil.

Du kan også sende os en mail på info@danskautoel.dk eller ringe på tlf. 86 17 21 10, hvis du har spørgsmål eller vil booke tid til sporing og styretøjsudmåling.

Fortæl os om dit problem