Afbalancering af dæk

Hos Bosch Car Service Risskov i Århus foretager vi hurtig, billig og topprofessionel afbalancering af dine dæk, så du kan komme godt og sikkert videre.

Du bør jævnligt få foretaget afbalancering af din bils dæk. Hvis dine dæk ikke er rigtigt afbalanceret, går det nemlig ud over dine dæks køreegenskaber samt dit vejgreb og, vigtigst af alt, din sikkerhed, når du kører.

Forkert afbalancerede dæk gør din bil mindre sikker

Hvis dækkene er forkert afbalanceret vil det bl.a. komme til udtryk gennem rystelser i rattet og larmende dæk. Du bør undgå at køre for længe på dæk, der ikke er korrekt afbalanceret. Først og fremmest fordi du sætter din egen sikkerhed på spil, men også fordi det slider unødigt på dæk, styretøj og ophæng samt pengepungen – en bil, der ikke er korrekt afbalanceret sluger mere brændstof, og det kan blive en dyr affære.

Hos Bosch Car Service Risskov har vi over 20 års erfaring i at udføre professionel service på alle typer biler. Vi foretager dagligt afbalancering på masser af dæk – vi kan også hjælpe dig hurtigt videre, hvis du kigger forbi vores autoværksted på Stokagervej i Risskov lige uden for Århus.

Hvor ofte skal dækkene afbalanceres?

dækskift-aarhusDin bils alder og din kørsel spiller en væsentlig rolle i forhold til hvor ofte dine dæk bør afbalanceres. Som hovedregel skal der dog, som minimum, foretages afbalancering hver gang din bil får skiftet dæk eller enkelte dæk lappes samt når der foretages dækservice. Det kan dog bliver nødvendigt at afbalancere dækkene oftere.

Vi er altid klar til at hjælpe med at vurdere om dine dæk trænger til afbalancering, hvis du kigger forbi vores autoværksted. Men du kan også selv vurdere dine dæks tilstand ved jævnligt at tjekke lufttrykket og dækmønsteret for slid. Dækmønsterets rilledybde må ikke være under 1,6 millimeter. Vi anbefaler dog, at du allerede når rilledybden er lige under 3 millimeter (4 millimeter for vinterdæk) på et eller flere dæk, kigger forbi vores autoværksted og får tjekket om der er behov for en afbalancering. Hvis du får dine dæk afbalanceret i tide, kan du undgå at et eller flere af dine dæk slides skævt og dermed skal skiftes oftere.

Du kan desuden være opmærksom på om din bils køreegenskaber føles forringede, når du kører. Det kan du bl.a. mærke hvis rattet eller dækkene eller bilen larmer mere end normalt. Er det tilfældet, kan en afbalancering af dækkene i størstedelen af tilfældene afhjælpe problemet.

Kig forbi vores autoværksted

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kigge forbi vores autoværksted på Stokagervej 27 i Risskov lige uden for Århus, hvor vi hurtigt kan vurdere om dine dæk trænger til afbalancering samt foretage de nødvendige justeringer, hvis der er behov for det.

Du er også velkommen til at sende os en mail på info@danskautoel.dk eller ringe på tlf. 86 17 21 10, hvis du har spørgsmål eller vil booke tid til afbalancering af din bils dæk.

Fortæl os om dit problem